PROJECTE ELS SENTITS: L'OÏDA


El projecte dels sentits de la nostra classe ha començat amb una pregunta "-Per què la Maria s'emporta a l'Adam? " a partir d'un diàleg entre els nens i nenes van arribar a la conclusió que era perquè ell no hi sentia i que la Maria l'ajudava a parlar i a escoltar. D'aquesta pregunta n'hem après moltes coses sobre l'oïda i el fet de tenir-la afectada o "una mica espatllada".

Primerament vam veure vídeos de nens,nenes  i alguns adults sords i sordes quan hi sentien per primera vegada a la vida, ja que  els hi posaven audíofons o implants coclears per primera vegada. Ens vam emocionar molt plegats i alguns nens i nenes deien que els feia venir -llàgrimes d'emoció.

Hem escoltat instruments i diferents sons de la classe, del cos, de fora al pati, hem mirat dibuixos animats sense so i els hem entès a partir d'altres maneres, hem jugat i creat un memory sonor, hem après algunes paraules en llenguatge de signes. També vam fer una videoconferència amb la mare d'en Marc, l'Anna, i ens va explicar un conte molt bonic amb llenguatge de signes.

Finalment hem entès què hi ha com un fil (nervi ) que connecta el cervell a les orelles per donar-li ordres per poder escoltar. Ho hem volgut representar amb una escultura. Així doncs hem creat un cervell amb plastilina i un cap fet amb la carbassa de l'avi de l'Aina. Tot plegat amb idees d'uns i d'altres i partint del material que teníem a la classe.

Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses sobre l'OÏDA a partir d'una cosa tan significativa i propera per a tots i totes com és un company de classe.

Mireu les fotos AQUÍ



Comentarios

Entradas populares de este blog

SORTIDA AL CASTELL DE TONA

FEM D'ARQUEÒLOGUES I ARQUEÒLEGS

VÍDEOS